Kleinrondstempel Catalogus Nederland
        ... een elektronische catalogus voor de kleinrondstempels van Nederland
Versie 3.1 (22-Nov-2003)

Charity-ware voor het Nederlands Kanker Instituut
Programma © 1998, 2003 P.P. Hek
Gegevens © 2003 NVPH

home: www.eperforationgauge.com | mail: psquareh@eperforationgauge.com

Inhoud

Introductie
Systeemvereisten
Demo
Registratie
Nieuws
FAQ's

Klik hier voor een uitgebreide handleiding...

Introductie

De Kleinrondstempel Catalogus is een elektronische catalogus (computerprogramma) voor alle kleinrondstempels van Nederland en heeft dezelfde 'look and feel' als de catalogus op papier. De inhoud (de gegevens) en vormgeving van deze elektronische versie is gebaseerd op de papieren versie van de Speciale Catalogus Nederland en Overzeese Rijksdelen, Editie 2003 uitgegeven door de NVPH in Nederland.

Zoals in de papieren versie zijn ook in de elektronische versie de volgende gegevens aanwezig voor een kleinrondstempel:

 • Het stempelnummer
 • De kantoornaam
 • De kantoorgroep
 • De prijsnotering

  Zoals gesteld in de NVPH catalogus gelden de genoemde prijsnoteringen voor volledige of bijna volledige stempels op de nummers 19 en 35. Voor andere emissies en hogere waarden gelden hogere prijsnoteringen.

  Eveneens, zoals in de papieren versie, worden de kleinrondstempels gegroepeerd in de volgende groepen:

 • Postkantoren (PK)
 • Hulpkantoren (HK)
 • Bijkantoren (BK)
 • Militaire Kampen (MK)
 • Stationskantoren (SK)
 • Spoor-, Tram- en Bootstempels (STB)

  De bediening van de catalogus en het administreren van de stempelverzameling is zeer eenvoudig en alles is ondergebracht in één scherm.

  De voornaamste eigenschappen van de Kleinrondstempel Catalogus zijn:

  Systeemvereisten

  De Kleinrondstempel Catalogus is ontwikkeld en getest op het Windows® NT besturingssysteem. Het is tevens getest op het Windows 98 besturingssysteem. Overigens zal het dan ook op de overige Windows 32-bits besturingssystemen funktioneren (95, 2000). Voor XP is het niet bekend. Het minimale RAM geheugen is onbekend. De benodigde vrije ruimte op de harde schijf is ongeveer 5 MB. Een willekeurige printer is geschikt voor het afdrukken van overzichten en de manco lijst; een kwalitatief goede printer is nodig voor het afdrukken van albumbladen..

  Demo

  Een volledig functionerende demo versie is beschikbaar van de Kleinrondstempel Catalogus, met uitzondering dat wijzigingen in de administratie van de stempelverzameling niet permanent bewaard worden en dat alleen het eerste albumblad kan worden afgedrukt op de printer. Jammer genoeg is er slechts een zeer beperkte ondersteuning mogelijk op de demo versie. De eerste maal moet altijd de volledige demo versie geinstalleerd worden, anders moet de laatste versie geinstalleerd worden.

  Demo Versie

  Volg de volgende vier stappen om de demo versie te installeren:

  Stap 1. Download het krscdemo.zip bestand.
  Om de demo versie te downloaden klik hier met de linkermuistoets, selecteer de optie Save this program to disk en selecteer elke gewenste map (b.v. C:\Tmp or C:\Temp) in de Save As dialoog dat volgt om het krscdemo.zip bestand (ca. 2 MB) te bewaren.

  Stap 2. Pak het krscdemo.zip bestand uit.
  Start het uitpakken van het krscdemo.zip bestand door dubbel te klikken op de naam in bijvoorbeeld de Windows Verkenner; dit resulteert in het uitpakken van, naast andere bestanden, het setup.exe programma in dezelfde map.

  Stap 3. Start het setup programma.
  Start het zojuist uitgepakte setup.exe programma door dubbel te klikken op de naam in bijvoorbeeld de Windows Verkenner en volg de instructies op het scherm.

  Stap 4. Verwijder bestanden.
  Verwijder het krscdemo.zip bestand en de uitgepakte bestanden setup.exe en de overige bestanden in bijvoorbeeld de Windows Verkenner. De naam van het bestand om de Kleinrondstempel Catalogus te starten is KleinrondstempelCatalogus.Exe.

  Opmerking: Mocht het programma niet korrekt starten na installatie, herstart dan de machine en probeer het opnieuw. Zeer waarschijnlijk is er nog een technisch probleem na installatie op sommige besturingssystemen zodat het programma niet start. De reden hiervan is nog niet gevonden.

  Laatste Versie

  Volg de volgende twee stappen om de laatste versie te installeren:

  Stap 1. Sluit het Kleinrondstempel Catalogus programma.
  Indien het Kleinrondstempel Catalogus programma in gebruik is, moet het programma eerst worden afgesloten met het Afsluiten kommando uit het Catalogus menu.

  Stap 2. Download het KleinrondstempelCatalogus.exe bestand.
  Om de laatste versie te downloaden klik hier met de linkermuistoets, selecteer de optie Save this program to disk en selecteer de map waar het programma geinstalleerd is (b.v. C:\Program Files\KleinrondstempelCatalogus) in de Save As dialoog dat volgt om het KleinrondstempelCatalogus.exe bestand (ca. 0.5 MB) te bewaren.

  Registratie

  Indien u deze elektronische catalogus handig vindt, kunt u de demo versie van de catalogus registreren. De Kleinrondstempel Catalogus is charity-ware. Dit betekent dat er een donatie wordt gevraagd voor de registratie; alle opbrengsten van de registraties worden geschonken aan een goed doel, waarvoor het Nederlands Kanker Instituut is gekozen. Het richtbedrag voor de donatie is EUR 10,00, echter minder kan ook en het maximale donatiebedrag is (natuurlijk) onbeperkt. De auteur van programma (ikzef dus) verhoogt het donatiebedrag nogmaals met 10% (met een maxium van EUR 10,00). Na registratie zullen dus wijzigingen in de administratie van de stempelverzameling permanent bewaard worden en kunnen alle albumbladen afgedrukt worden.

  Het e-mail adres wordt het registratiekenmerk. De levering van de registratiesleutel gebeurt via dit e-mail adres. Ondersteuning op de geregistreerde versie gebeurt ook via een (geregistreerd) e-mail adres en hints (betreffende gebruik, installatie, storingen, problemen, etc.) zijn beschikbaar in de Nieuws sectie en de FAQ's sectie. Het e-mail adres zal alleen gebruikt worden voor interne administratie en e-mail kontakt betreffende de Kleinrondstempel Catalogus en zal niet anders dan daarvoor gebruikt worden!

  Distributie van het programma vindt alleen plaats via het Internet (deze site dus). Voorlopig is het nog niet mogelijk om het programma via een andere wijze (bijvoorbeeld CD-ROM) te distribueren!

  Mocht u geïnteresseerd in het registreren van de Kleinrondstempel Catalogus neem dan kontakt op met psquareh@eperforationgauge.com.

  Nieuws

  19-Nov-2003 Toestemming gekregen van de NVPH (tot april 2005) om de catalogusgegevens uit de Speciale Catalogus Nederland en Overzeese Rijksdelen, Editie 2003 te gebruiken in deze elektronische catalogus!
  22-Nov-2003 Versie 3.1 is beschikbaar.

  FAQ's

  Geen faq's.